15 let savata v Sloveniji

Ob 15 letnici delovanja Savate zveze Slovenije smo se s 27 člansko reprezentanco udeležili Članskega svetovnega prvenstva v savatu v Bolgariji 2018. Ob veliki konkurenci in napornih tekmovalnih dnevih so naše tekmovalke in tekmovalci dosegli naravnost fantastičen izkupiček 2 bronastih in ene srebrne medalje. Z velikim veseljem sporočamo da smo zreli še za naslednjih 15 let novih tekmovalnih dosežkov, seveda na 15 let podlage našega preteklega delovanja. Članek pa je objavila tudi STA

Zahvaljujemo se vsem tekmovalcem za odlične nastope, sodnikom za odlično sojenje in vsem trenerjem ki so spremljali ekipo na tem izjemnem dvoletnem dogodku.  

 Sprejem pri Ministrici dr. Maji Makovec Brenčič, ki tudi sama prakticira boksarski šport in darilo Savate zveze Slovenije v obliki predgovora knjige sokola Bojana Drenika iz leta 1934, ki je v Sloveniji eden prvih borilnih priročnikov - natančneje s področja savate športa.
Vir: https://twitter.com/MIZS_RS/status/1004372172503240705

In še sprejem na Olimpijskem komiteju Slovenije - OKS, kjer sta nas sprejela predsednik OKS Bogdan Gabrovec, ki je predan športu judo in podpredsednik OKS Tomaž Barada večkratni svetovni prvak v taekwondoju in kikboksu. Oba sta bila odlična sogovornika in prisluhnila 15 letni zgodbi Savate zveze Slovenije ter čestitala ob jubileju.

23.5.2018 smo praznovali zaključenih 15 let svojega delovanja v Sloveniji in vstopili v 16 leto.
(oglejte si slike naših športnikov z raznih podelitev, nagrad in sprejemov )

Ne glede na to, da smo relativno pozno šele v juniju leta 2010 vstopili v sistem vrhunskega športa Olimpijskega komiteja Slovenije na katerega smo čakali vse od leta 2003,
pa smo brez vsakršnih finančnih pomoči države zdržali to dolgo obdobje in se vsako leto odpravljali na svetovna in evropska prvenstva, ter premagovali kilometre in kilometre
do različnih tekmovalnih destinacij kjer smo s svojimi tekmovalkami in tekmovalci zastopali barve Slovenije.
V 15 letnem obdobju smo bili v 2012 prvič deležni finančne podpore za mladinsko in člansko vrsto s čimer smo lahko prvič financirali naše tekmovalne aktivnosti.
Na prehojeno 15 letno obdobje smo izjemno ponosni, saj smo jih trdo oddelali, kar je vidno tudi v številnih rezultatih, ki so se v tem času nanizala v naši savate zbirki.
Vabimo Vas, da se pridružite mladi Savate zvezi Slovenije, ki goji najstarejšo obliko športnega borjenja z ročnimi in nožnimi udarci imenovano tudi francoski boks in pa športno borjenje s palico.
Ta šport so poznali tudi SOKOL (pred sorodnimi borilnimi)I in prav naše darilo Ministrici je bila platnica in nagovor Bojana Drenika pisca in prevajalca savate knjige iz leta 1934 - Pestenje in borenje z dolgo palico.