KAKO POSTATI ČLAN ZVEZE

Povsem enostavno.

Izpolnite priložena obrazca (glej obe datoteki pripeti spodaj PRISTOP_IZJAVA (doc in pdf), počakate na odgovor SVZS, kjer Vam posredujemo vse potrebne informacije o nadaljevanju postopka včlanitve in najdemo najkompetetnejšega trenerja v Vaši okolici, ki bo poskrbel za začetek razvoja savate dejavnosti v Vašem društvu.
V kolikor bo Vaše društvo potrebovalo dodatno pomoč na področju usposabljanja, izobraževanja sestave treningov ipd, Vam bo strokovni kader naše zveze ves čas na voljo tudi za potrebe vikend seminarjev.

Še posebej bomo veseli tistih sredin, društev, ki bodo začeli z delom najmlajših - osnovnošolcev, kadetov in mladincev saj je to populacija, v katero nameravamo vlagati največ.

Zakaj francoski boks?
Ker je primeren za vse starostne skupine obeh spolov tako za tekmovalno kot rekreativno vadbo.
Ker prinaša obuto boksarsko tehniko v začetku v lahkem kontaktu in kasneje v polnem kontaktu in zapolnjuje pomembno vrzel v razvoju mladih ki se lahko kasneje tudi specializirajo samo v boks, pred tem pa nabirajo kilometrino v lahko-kontaktnem borjenju obuti, kar jim sorodni boksarski športi ne omogočajo. V boksu pa ne obstajajo lahko-kontaktna tekmovanja kar ni nevarno v prvih tekmovanjih samo za novopečenega mladinca temveč tudi za marsikaterega starejšega člana, saj je lahko poškodba pri premočnem udarcu tudi tista ki odločno vpliva na zdravje vadečega in na njegovo vztrajanje v tekmovalnem športu. Za tiste ki ičete močnejši izziv in najboljše kontaktne borce, ki se borijo najučinkoviteje z nogami in rokami na svetu v obuvalih pa priporočamo polnokontaktni francoski boks, saj so tekmovanja več kot izvrsten poligon in ko osvojite naslov svetovnega prvaka boste edini nosilec takšne trofeje, ki jo ne bo poizkušal izpodbijati noben drug rival v kašni drugi verziji kot je to v navadi v ostalih kik in boksarskih športih.

Zakaj borjenje s palico?
Marsikateri tako imenovani historični mečevalec je svojo pot začel v športnih vodah savate klubov. Tekmovanja v tej panogi so izjemno naporna in tehnično izjemno zahtevna ter frustrirajoča zaradi poplne nadvlade francoskih nasprotnikov. Brez dobre podpore tehnike in kondicijske priprave je v moški konkurenci boljši rezultat izjemno težko dosegljiv, v ženski konkurenci pa je zadeva dosti lažja. Uporaba v samoobrambne namene in aplikacija teh tehnik v realnih situacij doživljajo pravi preporod v številnih policijskih in vojaških posebnih enotah.

Zakaj samoobramba?
Ker je savate sistem eden najstarejših realnih samoobrambnih sistemov, ki se aktivno uporablja pri aktivnostih francoske policije in njihovem usposabljanju.

Zakaj glasbeni prikaz?
Ker gre za rekreativno vadbo, ki lahko preraste tudi v tekmovalno (za naslov DP), z elementi borilnih veščin in ne bo Vam potrebno plačevati dragih licenc ostalih zapadnjaških ponudnikov rekreacijskih licenc, znanje pa boste črpali neposredno iz zelo spoštovanega borilnega športa savate.

ĉ
Savate zveza Slovenije Savate Federation Slovenia,
8. feb. 2014 05:09
Ċ
Savate zveza Slovenije Savate Federation Slovenia,
8. feb. 2014 05:09