Olimpijski šport 2024?

Žal v Sloveniji že dolga leta borilne športe lahko poučuje kdorkoli. Odnos strokovne javnosti do kontaktnih borilnih športov je nikakršen in sami že vrsto let opazujemo takšno zanemarjeno stanje za katerega pa žal ne najdemo ustrezne besede. Dostop poučevalcev borilstva na osnovne šole do najmlajše šolske populacije otrok ali kjerkoli v komercialnih centrih športne vadbe je prost. Žal takšni posebneži  še vedno ne potrebujejo nikakršnih dokazil in izkazanih potrebnih izkušenj.
Takšno stanje tudi botruje razpršenosti in nepreglednosti športno borilne ponudbe v Slovenije kar ustreza predvsem tistim, ki pomagajo takšno kaotično stanje generirati.

Prepričati takšne skupine za organizirano društveno delo in za vključitev v zveze nosilke panog kot je Savate zveza Slovenije je v zadnjih 20 letih skorajda nemogoče.

Pa vendar v Savate zvezi Sloveniji težimo k razvoju jedra savate športa okoli ljubljanskega univerzitetnega središča saj smo mnenja da je prestolnica kateri smo zvesti že vrsto let tista ki lahko vodi razvoj borilstva tudi v ostale regije Slovenije.

Savate je bil prvič predstavljen na Olimpijskih igrah daljnega 1900 v Parizu in kasneje kot demonstracijski šport 1924 prav tako v istem mestu.

V želji postati Olimpijski šport  po 100 letih na Olimpijskih igrah 2024 v Parizu si želimo do takrat izgraditi sodelovanje z novimi, savatu predanimi društvi.