Literatura savate defense

Literatura - savate samoobramba - Savate defense:

1 BOXE BATON, CANNE CHAUSSON - DELARUE LIBRAIRIE 1890-1900
2 MANUEL DE BOXE ET DE CANNE: EMILE ANDRÉ
3 TRAITÉ DE CANNE, BOXE ET BATON THÉORIE ET EXERCICES EDITION : DELARUE LIBRAIRIE 1890-1900

Literatura objavljena v državah izven Francije:

1-2 EL BOXEO Y LA ESGRIMA DE BASTON: ALEJANDRO BARBA, BUENOS AIRES
3-4 EL PALO IL Y SABLE: D. BALBINO CORTES, MADRID 1851 Gre za kopijo Louis Leboucherjeve knjige "Teorija za učenje borbe s palico" iz leta 1843.
5-6 BOXEN - FAUSTKAMPF UND FUSFAUSTKAMPF - ARTUR LUERSSEN, LEIPZIG 1905 Knjiga govori o angleškem boksu, rokoborbi in savat-u ter v delu, kjer obravnava splošno borjenje z nogami omenja " Savate defense oz. njegove korenine -  Pariško rokoborbo".
7-8 PUGILATO E LOTTA LIBERA - ULRICO HOEPLI, MILANO 1911 V prevodu delo pomeni boks in prosta (roko)borba. Prva izdaja je bila v 1900 A. Cougnet. Italijanska izdaja govori o boksu, prosti borbi in savat-u. Za Savate in (pariško (roko)borbo si je A. Cougnet sposodil slike s "trattato di box-libera ossia difesa personale"  avtorja L. Carmine  natisnjeno 1869, ki pa je kopija "Theorie de la Boxe Francaise" (teorija savate) avtorja L. Leboucher-ja iz leta 1844.
9-11 DEPORTES DE COMBATE - BOXEO FRANCES Y ESGRIMA DE PALO, BADENAS, MADRID 1934 Knjiga govori o različnih borilnih športih in med njimi tudi o savat-u, kjer je omenjen klasični Francoski boks in Pariška rokoborba - savate defense.