Internet o savatu v 2008

1. 24 ur - Poročilo o Evropskem prvenstvu v savatu - francoskem boksu v La Coruni v Španiji 13.11.2009.

Vir: http://24ur.com/sport/ostalo/srebro-in-dva-brona-za-slovenske-borce.html

Srebro in dva brona za slovenske borce

V Španiji se je zključilo evropsko prvenstvo v francoskem boksu. Člani slovenske reprezentance so dosegli odlične rezultate in se vrnili bogatejši za eno srebrno in dve bronasti medalji

Člani reprezentance, ki je slovenske barve zastopala na letošnjem evropskem prvenstvu v Španiji.

Slovenska savate reprezentanca se je z minulega evropskega prvenstva v assaut savatu, disciplini francoskega boksa, ki se je v soboto in nedeljo odvijalo v španskem mestu La Coruna, vrnila z eno srebrno in z dvema bronastima medaljama. Mojca Mežek je osvojila srebrno medaljo v kategoriji do 48 kg, Nina Vehar je v močni konkurenci svojih nasprotnic do 75 kg priborila bron, prav tako pa se je Matej Hrovatin z discipliniranimi in izjemno taktičnimi borbami zavihtel na težko pričakovano 3. mesto v kategoriji do 65 kg.

Slovenske barve so zastopali še odlični tekmovalci Marko Kojadinovič v kategoriji do 70kg, Gregor Žerovnik (do 75kg ), Luka Mljač (do 80kg) in Jošt Govednik (do 85kg), ki pa so tekmovanje zaključili v četrtfinalu. Spremljevalno ekipo so sestavljali sodnika Janez Obreza in Maja Osenjak, ter sekundanta Jurij Obreza in Tatjana Stanič.

V La Coruni so nastopili najboljši evropski savate borci iz skupno 22 evropskih držav, 3 medalje slovenske reprezentance pa so, kot pravijo, 'plod trdega in marljivega dela v Savate zvezi Slovenije'.

2. SP 2008 - Paris - Madžarska slika