Predpisana oprema SVZS

V savatu je dolgo časa obstajala bojazen pred treningom zaradi tistega čudnega enodelnega dresa. Ta že dolgo ni več sestavni del naše vadbe niti slovenskih reprezentačnih dresov. Uvedli smo dvodelni dres, ki je potrjen tudi v Mednarodni savate zvezi FISav in ga s pridom uporabljajo Francozi, Italijani ter večje modernejše orientirane savate federacije. Poglejmo si tipično opravo francoskih savate klubov:

Predpisana oz. homologirana oprema SVZS - Savate zveze Slovenije za vadeče in tekmovalce v savate disciplinah francoskega boksa.
Dobavitelj za savate specializirane opreme je podjetje RIVAL:


Slovenski nacionalni dres je že nekaj let zaščitna znamka savata v Sloveniji, saj smo kot pionirji s podjetjem Rival razpolovili enodelni dres na dva dela, ki je bolj higieničen in praktičen za uporabo na tekmovališčih.
Ker je uporaba nacionalnega dresa omejena le na člane Savate zveze Slovenije in točneje reprezentante naše zveze je uporaba našega dresa nedovoljena na tekmovališčih izven obsega tekmovanja (torej sorodnih borilnih slogov) ter nedovoljena na vadbiščih v klubih oz. društvih, ki niso člani Savate zveze Slovenije. Tudi uporaba ponaredkov, ki so kopija naših dresov in ki hkrati naslavljajo opazovalca s stranskim napisom savate ali boxe francaise je nedovoljena.
 slovenski savate nacionalni dres

Nekaj takšnih prekrškov smo zabeležili in dokumentirali slikovni material pri uporabi na Državnem prvenstvu ene slovenske nacionalne panožne športne zveze vključene v OKS, ki goji borilne športe.
Torej uporaba nacionalnega dresa Savate zveze Slovenije na državnem prvenstvu takšne zveze in pa uporabe našega dresa s strani kluba, ki je uporabljal našo oblikovno podobo je nedopustna in promociji savate športa škodljiva.
Z dne 8.10.2013 pa smo dokumentirali motorista ob cca.16:45 na semaforskem križišču med Roško cesto in Streliško, ki se je z oznako kluba (na telovniku), ki ni član Savate zveze Slovenije vozil kar v slovenskem savate nacionalnem dresu v katerem slovenski savate športniki-reprezentantje zastopajo Slovenijo na mednarodnih tekmovališčih. Gre za škodljivo in omalovaževalno delovanje pri uporabi našega nacionalnega dresa, ki je našim savate športnikom v ponos in takšno dejanje obsojamo še posebej ob desetletnici naše zveze, ko smo s trdim delom s 3 savate športniki zagotovili nastop na borilni olimpiadi v Rusiji 2013.
Še enkrat opozarjamo da je uporaba nacionalnega dresa izven okvirov Savate zveze Slovenije strogo prepovedana in proti takšnim nezaželjenim propagatorjem naše dejavnosti bomo strogo in ostro ukrepali ter uporabili vsa pravna sredstva v okviru OKS za zaščito celostne podobe naše športne znamke vrhunskega športa savate v Sloveniji.