Slovenska promocija

Financerji slovenskega športa - točneje uradnega borilstva Sportaccord med katere štejemo 15 uradnih borilnih panog bi se morali zamisliti nad promocijo Svetovne olimpiade borilnih športov na kateri je prisoten ruski politični vrh.
Zakaj v Sloveniji financirati 15 panog borilstva (gre za 5 olimpijskih športov in 10 neolimpijskih kar predstavlja eno šestino vsega svetovnega vrhunskega športa) če jim v medijih kasneje ne namenjamo niti najmanjše video vsebine, še manj pa na njih opozarjamo.
Morda bo celo kak "profesionalni" dogodek s področja borilstva v bližnji prihodnosti bolj obravnavan v medijih kot trenutne boriulne igre vseh 15 uradnih borilnih športov in kar 5 olimpijskih, čeprav vemo da borilne igre v Rusiji imajo svojo težo napram prej omenjenim spektaklu.
MIZŠ, FŠO, OKS in lokalne skupnosti ki že vrsto let sistematično financirajo tudi naših 15 borilnih športov morajo reči bobu bob in z Društvom slovenskih novinarjev - predstavnikom AIPS izdelajo strategijo poročanja tudi na strani amaterskega borilstva vrhunskega športa, ki je bilo v vseh preteklih letih bolj ali manj zapostavljeno - gledano v celoti.

Tu se sproža izjemno pomembno vprašanje v času svetovne gospodarske recesije - to pa je investicija posameznih nacionalnih držav v področje svojega amaterskega športa iz katerega kasneje tako imenovane brezimne profesionalne organizacije izlavljajo dolga leta in z veliko proračunskih sredstev treniran športni kader in ga brez najmanjših odškodnin ali prestopnih taks posvojijo in izrabljajo za svoje komercialne dejavnosti profesionalizma, kjer ni sporno samo prirejanje rezultatov in nelegalne stavnice temveč tudi zelo škodljivo področje dopinga, ki tam ni regulirano oziroma nadzorovano.

Podobna stvar se odslikava tudi na področju Univerz kjer vsako leto vzgojimo številne strokovnjake ki jih kasneje podarjamo tujini na področju znanosti oz. izobraževanja.

In če prenesemo stvar še na področje kulture sklenimo še svoj umetniški vrhunec z odhodom na vrh v Hollywood.

Ali lahko takšne stvari sploh ustavimo ali vsaj ublažimo? Je Slovenija že dovolj zrela da lahko regulira borilstvo na svojih tleh?

VAL 202 - 7:17 - začetek

Hiša športa Ljubljana - 15.10.2013 (na istem prizorišču so imeli sprejem tudi košarkarji na nedavnem EP v košarki)
Radio Slovenija - Prvi program - Danes do 13. - (najlepše zahvale nacionalnemu radiu za prelepo objavo)

Dnevnik - Veharjeva na svetovnih igrah borilnih veščin osvojila srebrno medaljo v savateju (Časniku Dnevnik še enkrat najlepša zahvala za objavo)

Erevija - Članek

Hiša športa - Zavod šport - Ljubljana - SLOVENIJI (Ljubljani) SREBRO NA OLIMPIJSKIH IGRAH BORILSTVA!!!

Ekipa - Četrtek 24.10.2013 - Šport na hitrico


Olimpijski komite Slovenije - Facebook: https://www.facebook.com/SloveniaOlympicTeam

Več od vseh objav pa pomeni prijateljska pomoč pri promociji dosežkov, kjer se omenja tudi naša tekmovalka, ostalih slovenskih borilnih zvez v našem primeru Ju jitsu zveze Slovenije. Zahvaljujemo se Ju jitsu zvezi Slovenije za pomoč pri objavi rezultatov. Želimo si še več takšnega sodelovanja saj nas bodo novinarji na področju borilstva tudi resneje obravnavali in začeli ločevati med uradnim in neuradnim borilstvom ki se potegujeta za več medijske pozornosti.

Dnevnik: Bron Benjamina Laha v ju-jitsu borbah  - omemba Nine Vehar - Hvala

Ekipa - Pregled šport do 12 ure - 25.10.2013 - Članek kjer Ju-jitsu zveza omeni tudi Nino Vehar - HvalaObjave kikboks zveze Slovenije pa so sledeče:
Knockout portal: 1.članek in 2. članek

Olimpijski komite Slovenije - spletna stran - Srebro in dva brona v Rusiji za Slovenijo